Tuineigenaren Mieke en Hans Geerlink over hun tuin

“Tuinieren hebben we altijd gedaan, aanvankelijk was dat in een kleine tuin naar eigen ontwerp bij ons eerste (nieuwbouw)huis. Onze volgende tuin was wat groter en daar werkten we met wilde planten in een aanleg die aansloot bij de omgeving. Daarna kwam er een grote, romantische bostuin met schaduwplanten. Na verloop wilden we toch meer licht, lucht en kleur om ons heen en vonden we aan de rand van Gorssel een huis met een tuin waarvan de sfeer ons aansprak. Hier konden we onze tuinwensen vormgeven.
We willen graag dat de tuin rust uitstraalt. De aanleg en de beplanting zijn daarop afgestemd. Bomen en struiken, natuurlijk uitziende vaste planten en grassen bepalen de sfeer. We zeggen altijd dat de planten ondergeschikt zijn aan het geheel van de tuin. Daar bedoelen we mee dat de tuin een eenheid moet zijn en geen optelsom van plantenverzamelingen of van verschillende tuindelen. 
Als onze bezoekers rust in de tuin ervaren, zijn wij tevreden."

© Auteursrecht Tuin De Hoefslag     Bezoekadres: Hoefslag 12 Gorssel.   Tel: 0575-492183.  E-mail: a.geerlink@kpnplanet.nl.